GÖRÜNTÜLÜ

Wan’ın zaferi birçok kentte binlerin katılımı ile kutlanıyor

AKP-MHP faşist rejiminin Wan’da halk iradesini gasp etmesine karşı Wan’da başlayan ve tüm Kurdistan’a yayılan direnişin zafer ile sonuçlanması birçok kentte binlerin katılımı ile kutlamalara dönüştü.

KENTLERDE KUTLAMALAR

Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’ın mazbatasının gasp edilmesi ve büyük bir direniş gösterilmesi sonucu geri verilmesi başta Kurdistan illeri olmak üzere birçok kentte büyük bir coşku ile kutlanıyor. Wan’dan başlayan ve Kurdistan’ın farklı kentlerinde sahiplenilen direniş, Kürtlerin yaşadığı metropollerde de aynı ruhla sahiplenildi. Direnişin yayılması ve derinleşmesi AKP-MHP rejimine geri adım attırarak zafer ve başarıyı getirdi. Direniş ile elde edilen zafer Kurdistan ve Kürtlerin yaşadığı metropollerde on binlerin katılımı ile büyük bir coşku ile kutlanıyor.

ÎDİR

Îdir’in Cumhuriyet Caddesi’nde Zagros seçim bürosu önünde DEM Parti il örgütü tarafından organize edilen kutlama etkinliği ile Wan halkının zaferi kutlandı. Kutlamaya yüzlerce kişi katılırken, genç ve kadınların yüksek katılımı ile alanda büyük bir coşku yaşandı. Git gide artan kalabalık Kürt parçalar eşliğinde halaylar çekerek, sloganlarla Wan halkının direnişini ve zaferini kutladı.

İSTANBUL

 DEM Parti Kartal İlçe Örgütü önünde toplanan yüzlerce kişi, halaylarla kutlama yaptı. Halk uzun süre “Bijî Serok Apo”, “Berxwedan Jiyan e”, “Bijî Berxwedana Wanê” ve “ Bijî Berxwedana Zindanan” sloganlarıyla halay çekerek türkü söyledi.

Kutlamada konuşan DEM Parti Kartal İlçe Eşbaşkanı Mete Aşnas, “Wan’da ezici çoğunlukla kazandığımız belediyemize hukuk dışı bir kararla el konulmak istendi. Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanında bölgede halkımız, yediden yetmişe görkemli bir şekilde direndi ve halkın direnişi sonuç verdi. Bundan sonra da mücadele ve örgütlenmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

NISÊBÎN